Paketkalender till barnen. Snart är julen här!

Jag har ju redan handlat vinterkläder. och nu har jag börjat fundera på årets paketkalender till barnen!
Förra året så fick vi av barnens farmor en broderad tavla med ringar i att knyta fast paket i. Jag satte upp tavla vid altandörren. Istället för att knyta fast alla paketerna så tog jag fram dem ett och ett.
Dels för att det blev mer spännande för dem då (de är nu 1½ och 3½) och dels för att paketen var ganska så stora plus att jag inte hade gjort allt klart tills den 1/12.

Förra året så fick de paket varje dag. De fick varannan dag och någon gång så fick båda på samma dag.
Det var mestadels Fisher-Price klossar och så var det böcker och annat.

I år funderar jag på att bara ge paket på adventshelgerna. Att de får varsitt paket varje söndag. (Kanske på lördagen också?)
Jag har tittat ut en Duplolego-sats med transporter till sonen som jag ska dela upp på fyra. och till dottern vet jag inte riktigt ännu. Kanske böcker, pennor, papper, smycken, någon leksak…

Jag skulle vilja ge henne ett golvstaffli! Det finns fina med krittavla på ena sidan och whiteboard på andra sidan (med magneter till) Hon skulle älska det!
När vi var i F&S lekrummet så fanns där en krittavla som hon ritade jättefint på! Det var stora föreställande bilder, inte alls så som hon ritar på vanligt papper hemma utan mycket bättre! Och så gillade hon att sudda ut med sudden. Det var kul att se henne.

När de blir större kommer jag att göra en kalender där de får en lapp med ledtrådar att läsa. Kanske en beskrivning på var de ska leta efter dagens paket. Då behöver man inte heller ha alla paketerna klara i förväg utan man gömmer paketen efterhand.
och när de blir större kommer att göra mera av en aktivitetskalender. Att de t ex får ett kakmått och det betyder att vi ska baka pepparkakor den dagen. eller en liten ängel betyder att vi ska ut och leka i snön och göra snöänglar.

Jag har ju många fina julböcker också som jag ska läsa ur varje kväll i december. En som heter Sagor om julen och så julberättelser av Astrid Lindgren.

Publicerat den
Kategoriserat som Moodboard

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.