kläder och skor kr/mån

Enligt konsumentverket beräkningar så ligger kostnaden för kläder och skor på 370 kr/månaden för ett barn som är 3 år. Jag försökte räkna lite på det där  (jag tänkte ut vad jag handlade på ett helt år, allt vinteroverall, kängor, jackor m m och så delade jag det på tolv månader.) och kom fram till att jag/vi handlar nog för det dubbla till äldsta barnet.

 

Kvinnor i min ålder har en budget på 490 kr/mån och det har jag inte försökt att räkna ut. Men just nu låter det faktiskt ganska så mycket. Så det kanske jämnar ut sig då? 🙂

Jag har ju det mesta jag behöver redan. Visst vill man ha nytt men… Jag har ett par vinterkängor i gore-tex som jag har haft i många år nu, och det mesta av ytterkläderna är ganska så tåliga/praktiska/klassiska grejer. Man sliter ju inte på det på samma sätt som ett barn gör, och det blir inte urvuxet. Jag har många kläder som jag använder som är kanske 5-7 år gamla.

Så till sig själv kan man ju försöka att köpa lite bättre kvalitet, som varar ett tag.

När det gäller barnkläder köper jag inte så jättedyrt. Det som är urvuxet skänker jag bort.

 

Fast man borde kanske handla mera på second hand och loppis… ?

 

3 kommentarer

 1. jag håller med om att det är dyrt att handla till barnen…. vänta bara tills de kommer närmare tonåren… budgeten som är uträknad där räcker inte långa vägar!

  Sen beror det på vilka barn man har, mina två killar sliter otroligt på kläder och de är olika byggda så ärva emellan har inte gått på denare år!

  Men det är värt varenda krona man vänder på att de får vara krya!
  Kramiz.

 2. Ja, i tonåren blir det värre kan jag tänka. När de vill bestämma mer och mer själva.
  och kanske när man har en tjej också?

  Självklart är friska och krya viktigast!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.