Blåbärspaj

Eftersom det är gott om blåbär i år, eftersom vi har blåbär i frysen nu, eftesom jag ska göra en paj snart, eftersom vi var på kalas förra helgen och jag fick ett gott recept då, eftersom jag snarast vid något bra tillfälle ska göra paj efter detta recept, eftersom jag vill dela med mig av ett bra recept!
Annelis Smulpaj

En stor form som är cirka 30×40 cm
Deg i bottnen och smuldeg ovanpå, bär i mitten.
Smula ihop degen:
6 dl mjöl
1,5 dl socker
225 gr bakmargarin

Fyllning:
ca 1 liter blåbär

strö litegrann socker på bären.

2 msk potatismjöl

225° 25 minuter i mitten av ugnen

Detta serverades med ovispad Milda vanilj och det var jättegott. Men vispad går såklart bra det med.
(P föredrar Marsánsås till blåbärspaj.)

(ändring i receptet den 27/8-05. Jag har tagit bort 1 dl socker på bären. Det var visst alldeles för mycket. Det räcker med bara liite socker.
och har man frusna bär så får man öka tiden i ugnen en aning.)

1 kommentar

  1. Tack för det smarriga receptet!! Har mer blåbär kvar i frysen…ska nog testa ditt recept oxå 🙂 E oxå ny på sidan föressten, så jag kikar oxå runt lite. Jättefin sida!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.