Eftersom det är gott om blåbär i år, eftersom vi har blåbär i frysen nu, eftesom jag ska göra en paj snart, eftersom vi var på kalas förra helgen och jag fick ett gott recept då, eftersom jag snarast vid något bra tillfälle ska göra paj efter detta recept, eftersom jag vill dela med mig av ett bra recept!
Annelis Smulpaj
En stor form som är cirka 30×40 cm
Deg i bottnen och smuldeg ovanpå, bär i mitten.
Smula ihop degen:
6 dl mjöl
1,5 dl socker
225 gr bakmargarin
Fyllning:
ca 1 liter blåbär
strö litegrann socker på bären.
2 msk potatismjöl
225° 25 minuter i mitten av ugnen
Detta serverades med ovispad Milda vanilj och det var jättegott. Men vispad går såklart bra det med.
(P föredrar Marsánsås till blåbärspaj.)
(ändring i receptet den 27/8-05. Jag har tagit bort 1 dl socker på bären. Det var visst alldeles för mycket. Det räcker med bara liite socker.
och har man frusna bär så får man öka tiden i ugnen en aning.)
Tack för det smarriga receptet!! Har mer blåbär kvar i frysen…ska nog testa ditt recept oxå 🙂 E oxå ny på sidan föressten, så jag kikar oxå runt lite. Jättefin sida!!