-Vad ska jag bli när jag blir stor?

Jobb

Jag träffade en gammal kompis på träningen i veckan. Hon undrade vad jag gjorde. Jag sa att jag är arbetslös nu. "Du får väl börja läsa något." Ja, det borde jag göra men jag vet inte vad jag vill läsa. Jag har frågat mig det i fjorton år nu, vad jag vill läsa för något, vad jag vill utbilda mig till. och nu känner jag mig inte så jättemotiverad att sätta mig och läsa någon längre stund i alla fall. "Men det går snabbt" sa hon som snart hade utbildat sig klart till sjuksköterska. Men hon har sitt jobb kvar också. och hon har inga småbarn, inga barn alls förresten.

Det är jättehäftigt tycker jag, jag beundrar alla som sadlar om och satsar på något nytt som de är sugna på. Hon hade ett kontorsjobb innan, något liknade som jag hade tror jag. fast mera med ekonomi kanske. och nu pluggar hon till sjuksyrra. Häftigt. Fast jag vet inte om jag vill bli det förstås. Jag trivdes bra med jobbet som jag hade och vill nog helst hitta något liknade igen… Snart är det dags att gå till arbetsförmedlingen efter mammaledigheten. Det känns väldigt deprimerande. Men jag ska tänka positivt! Jag kan ju hitta ett toppenjobb jättesnabbt. och annars så får jag väl ta det jag får. eller så får jag läsa någonting. det behöver kanske inte vara åravis på högskola utan lite överkomligt?

Jag är nog den mest oambitiösa människa som går i ett par skor. 😉

 

Denna tiden på året är det så mycket som ska göras, så mycket nytt. Jag brukade tycka om augusti förr med skolstart och ny kalender, ny termin på gymmet, nya krafter efter sommarlovet eller semestern!

Men i år känns det inte fullt lika kul. med lite pengar och mycket utgifter.

Mycket som man vill ha men som man inte verkligen behöver eller kan unna sig.

 

Kläder

Barnen ska ha höst- och vinterkläder, skor, overaller. Ett terminkort till mig och till dottern på gympa. Jag behöver köpa nya fotoalbum och jag har beställt en viss bra sort som jag vill ha i fotoaffären. de har just kommit… Vi har planer på att göra en liten semestertripp innan sommaren är slut. (Maken har jobbat hela sommaren) o s v…

Höstkläder är roligast på hela året vad det gäller kläder. Men också dyrast (särskilt när man har småbarn) Visst kan man komma billigt undan. Men samtidigt så gillar jag ju att köpa kläder! Dyra märkeskläder behöver det inte vara. H&M och Lindex duger bra.

När jag fick mitt första barn (och hade jobbet kvar) så var det kul att köpa kläder i överflöd. Guppi och PoP var jag ofta och handlade på. Men man lugnar ner sig, som tur är. Jag menar kläderna slits ju och de blir urvuxna fort.

och att köpa och sälja på Tradera (och liknade) är inte min grej. 😉

 

Det ordnar sig

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

  1. Jag förstår vad du menar… jag som nu sitter på skolbänken igen. Men är det det jag vill göra hela mitt liv, vara inom vården??? Ja man kan ju undra.
    Men man blir ju alltid lite klokare…
    kramiz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.