Små västerbottenspajer

hälsokokboken
Små västerbottenspajer ur Hälsokokboken av Ulrika Davidsson.
6 ark filodeg
20 g smält smör
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
3 dl riven västerbottensost
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Garnering: rödlök, stenbitsrom eller löjrom, färsk dill och crème fraîche.
Sätt ugnen på 200 C. Fördela filodegen i en muffinsplåt. (Jag har en för 12 muffins, så jag har dubblat receptet här och skriver min version.)
Pensla degen med smält smör.
Vispa ägg, grädde och mjölk i en skål. Tillsätt salt och peppar. Dela ut osten i pajskalen och fyll sedan på med det vispade. Grädda pajerna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt den svalna lite och dekorera dem med finhackad rödlök, rom och en dillkvist. Jag tog en klick crème fraîche också.

Vi hade tjejträff och knytkalas igår och jag tog med mig dessa. Jättegoda!


Tillägg: En bild från den 6/2-10
västerbottenspaj

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.