
Det finns många varianter på Fröknäcke. Här är en som jag fått av min vän Mia.
1 dl solroskärnor
½ dl krossade linfrön
1 dl sesamfrö
2 dl fullkornsdinkel
½ dl rapsolja eller olivolja
1 tsk flingsalt
2 dl kokande vatten
1 dl solroskärnor
½ dl krossade linfrön
1 dl sesamfrö
2 dl fullkornsdinkel
½ dl rapsolja eller olivolja
1 tsk flingsalt
2 dl kokande vatten
(jag hade lite finhackade, malda, osaltade cashewnötter också.)
Blanda de torra ingredienserna. Häll i olja och vatten och rör om. Låt det svälla i 5 minuter. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö på t ex flingsalt. In i ugnen 150 grader i 60 minuter.
Det kan var en idé att ta ut och skära efter en timme för att sedan sätta in en liten stund till så att bitarna i mitten blir lite knaprigare.
Blanda de torra ingredienserna. Häll i olja och vatten och rör om. Låt det svälla i 5 minuter. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö på t ex flingsalt. In i ugnen 150 grader i 60 minuter.
Det kan var en idé att ta ut och skära efter en timme för att sedan sätta in en liten stund till så att bitarna i mitten blir lite knaprigare.