
175 g avsvalnat smält smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 200–250 g mörk choklad (60–70 % kakao)
Receptet ger ca 24 kakor.
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner även den. Blanda till en deg.
Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i ca 17 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Receptet kommer från boken Sommarens söta.
Jag hade i några hackade valnötter också. Mina var inne i ugnen lite för länge denna gången… men håller man sig till 175° och ca 17 minuter så ska det nog bli bra. Jag vill hellre ha dem lite sega än knapriga. Smaken var i alla fall utmärkt!
Oj vad gott det såg ut! Jag har aldrig provat på att baka cookies, men jag köper gärna och äter 🙂