Chocolate Chip Cookie

cookies
175 g avsvalnat smält smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 200–250 g mörk choklad (60–70 % kakao)
Receptet ger ca 24 kakor.

Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner även den. Blanda till en deg.
Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i ca 17 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Receptet kommer från boken Sommarens söta.

Jag hade i några hackade valnötter också. Mina var inne i ugnen lite för länge denna gången… men håller man sig till 175° och ca 17 minuter så ska det nog bli bra. Jag vill hellre ha dem lite sega än knapriga. Smaken var i alla fall utmärkt!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.