Gubbröra på kallrökt lax

laxröra
Grabben gillade det!
GUBBRÖRA PÅ KALLRÖKT LAX
4 portioner:
150 gram kallrökt lax
1 st saltgurka
2 st kokta skalade potatisar, kalla
2 st ägg, hårdkokta
0,5 kruka(or) gräslök
0,5 dl crème fraiche (Jag tog 2 dl)
salt och vitpeppar
Garnering 0,5 st rödlök, finhackad
4 msk rom
1. Skär laxen och gurkan i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
2. Blanda lax, gurka, potatis, ägg, gräslök och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Servera gubbröran i portionsglas. Garnera med rödlök och rom.
Receptet är komponerat av Fredrik Eriksson och kommer ur boken ”Fredriks fiskar” (Natur & Kultur).

1 kommentar

Lämna ett svar till Sara Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.