Centerkakor med Noblesse

centerkakor
Centerkakor (20 st)
200 g smör (Ej smält)
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
20 stycken Centerkolor (en rulle innehåller 13 st.)
1 ask Noblesse, gärna mörk choklad. (en ask innehåller 32 st.)
20 folieformar
Så gör du:
Knåda ihop smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
Låt degen stå kallt i cirka 20-30 minuter.
Dela degen i 20 delar och rulla till runda bollar. Rulla in en Center i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje kaka, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan.
Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Går bra att frysa in.
Idag har jag bakat Centerkakor! Receptet kommer från Millan från början. Men jag har, som jag brukar, gjort min egen variant. 😉 Nilla

6 kommentarer

  1. Vad gott det lät, och vad lämpligt att det blir några godisar över om man köper två rullar center. Förbannar mitt godisstopp…

Lämna ett svar till Nyponet Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.