
Centerkakor (20 st)
200 g smör (Ej smält)
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
20 stycken Centerkolor (en rulle innehåller 13 st.)
1 ask Noblesse, gärna mörk choklad. (en ask innehåller 32 st.)
20 folieformar
Så gör du:
Knåda ihop smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
Låt degen stå kallt i cirka 20-30 minuter.
Dela degen i 20 delar och rulla till runda bollar. Rulla in en Center i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje kaka, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan.
Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Går bra att frysa in.
Idag har jag bakat Centerkakor! Receptet kommer från Millan från början. Men jag har, som jag brukar, gjort min egen variant. 😉 Nilla
mmmm…hade inte varit dumt.
Oj, vad du läskas 🙂 Såg jättegoda ut! Trevlig helg! Kram, Sofie
Men oj det där lät smarrigt!!!!
Vad gott det lät, och vad lämpligt att det blir några godisar över om man köper två rullar center. Förbannar mitt godisstopp…
Mums, det såg smarrigt ut, dags att ta på förklädet igen 😉
Vilken fredagsfrestelse – jag står inte emot och försöker baka de där goda små rackarna i helgen! 🙂