Nilla bakar: Zucchinifrallor

frallor
 
Glutenfria zucchinifrallor
(10 st)

4 ekologiska ägg
2 dl riven zucchini och lite morot
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl eller rismjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön/vallmofrön/chiafrön
2 msk fiberhusk/psylliumfröskal
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda ihop de torra ingredienserna.
– Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet.
– Vispa ihop äggen fluffiga och rör i den rivna zucchinin.
– Sikta ner mjölblandningen i ägg- och zucchinismeten och blanda noggrant.
– Låt stå ca 10 min innan du rullar bullar av smeten. (eller snarare klickar ut smeten med en slickepott). Använd ett bakplåtspapper på ugnsplåten.
– Eventuellt pensla med ett uppvispat ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Så fort de har svalnat helt fryser jag in dem. Sedan tar jag upp två om dagen och äter till andrafrukost på jobbet. Jag delade dem inte utan bara bredde smör på undersidan. Extra gott med hemmagjord plommonmarmelad också 🙂

Originalreceptet finns hos Cecilia Folkesson Naturlig mat och hälsa.
En liknande variant finns hos Åse 56 kg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.