
Morotskaka
4 ägg
4 dl socker
½-1 dl olja
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
8-10 dl finrivna morötter
Glasyr
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
och riven kokos
Riv morötterna i matberedaren med den fina skivan, ej grova.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör med en träslev ner mjöl-blandningen i skålen med ägg/socker. Sedan i med morötter och olja. 
 Använd en form som är 38 x 25 cm med bakplåtspapper i botten.
Ugnen på 175 grader i 45 minuter.
När kakan har kallnat helt. Vänd den upp och ner på en skärbräda. Ta bort bakplåtspappret.
Bred på glasyren med en slickepott och strö över kokos. Låt kakan stå en stund i kylen innan du skär den i rutor. 24 bitar.