Kringlor

kringlor
48 stycken (4 plåtar)
250 g smör
3 dl mjölk
1 ägg
12 dl mjöl (t ex 10 dl siktat dinkelmjöl och 2 dl grovt rågmjöl.)
1½ dl strösocker
1 msk hjorthornssalt

 
Ugnen på 250°C. Blanda hjorthornssaltet med mjölet.
Dela det mjuka smöret i mindre bitar och lägg i matberedaren/assistenten. Blanda i socker. Tillsätt ägg och mjölk och sedan mjölblandningen. Arbeta samman degen som ska vara ganska så fast. Dela upp och rulla ut degen till fingertjocka längder som formas till ringar. Doppa/tryck ringarnas ovansida i ett fat med strösocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-9 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa in.
(Om du halverar receptet till 24 kringlor så ta då äggulan av ägget.)

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.