
48 stycken (4 plåtar)
250 g smör
3 dl mjölk
1 ägg
12 dl mjöl (t ex 10 dl siktat dinkelmjöl och 2 dl grovt rågmjöl.)
1½ dl strösocker
1 msk hjorthornssalt
Ugnen på 250°C. Blanda hjorthornssaltet med mjölet.
Dela det mjuka smöret i mindre bitar och lägg i matberedaren/assistenten. Blanda i socker. Tillsätt ägg och mjölk och sedan mjölblandningen. Arbeta samman degen som ska vara ganska så fast. Dela upp och rulla ut degen till fingertjocka längder som formas till ringar. Doppa/tryck ringarnas ovansida i ett fat med strösocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-9 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa in.
(Om du halverar receptet till 24 kringlor så ta då äggulan av ägget.)
Dela det mjuka smöret i mindre bitar och lägg i matberedaren/assistenten. Blanda i socker. Tillsätt ägg och mjölk och sedan mjölblandningen. Arbeta samman degen som ska vara ganska så fast. Dela upp och rulla ut degen till fingertjocka längder som formas till ringar. Doppa/tryck ringarnas ovansida i ett fat med strösocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-9 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa in.
(Om du halverar receptet till 24 kringlor så ta då äggulan av ägget.)
Oj, vad sugen jag blev på kakor nu….ser gott ut!