Lemon curd / citronkräm

Lemon curd
3 st citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska äggulor

Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två och koka upp med strösocker och smör. Sila vätskan. Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
Häll över krämen i en ren burk (½liter) eller skål och låt svalna. Förvara i kylskåp.
Recept: Leila Lindholm.

Idag har jag gjort Lemon curd som jag tänkte ha till en jordgubbstårta i helgen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.