Trevlig helg / fredagslistan / inre röst

Trevlig helg
Bild: Berså 2017.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Massage, lunch med mamma och så lite shopping. Fin fredag.

VECKANS TV:
Harry och Meghan på Netflix.

VECKANS GAG:
Johanna Wagrell stand up om namn SVThumor på Instagram.
Min kompis som står där borta tycker att du är söt!
Han läser en bok …eller?

VECKANS SÄMSTA:
Vem ska lära våra barn svenska? Expressen.

VECKANS SAMHÄLLE:
Om man frågar –Varför? mer än fem gånger. Alla problem kokar ner till ett svar: Jorden är överbefolkad. Vi lever över våra tillgångar. Och att vi lever i ett kapitalistiskt patriarkat där det är obalans mellan yin och yang.

VECKANS FEMINISM:
Utan fertilitetsförståelse är faktiskt hela begreppet feminism futilt! Lyssna på Vulverine!

VECKANS ORD:
Läs om transinkluderande feminism och förklaringar av Vulverine.

VECKANS CITAT:
”Om man är snäll med sig själv så är chansen att man börjar tycka om sig själv väldigt mycket större. Och då blir hela livet trevligare.” …när jag blivit mjukare med mig själv så har jag också blivit mjukare mot min omgivning. Allt börjar verkligen med en själv. Hur låter din inre röst. Underbara Clara.

VECKANS HÄLSA:
Vi har mycket större makt över vår hälsa än vad vi tror. Kurera.

VECKANS INSIKT:
Jag tror att det viktigaste när man inleder en konversation med folk är att försöka känna av ifall det man säger kan vara något som de kan relatera till eller som kan engagera, skapa glädje eller intresse hos den som lyssnar. Om det inte gör det så tycker folk att det man säger är ointressant. Det finns de som aldrig lyssnar in andra, eller som bara matar på med frågor utan att egentligen verka vara intresserade av det man svarar. I en konversation måste man ge och ta.

VECKANS VISDOM:
”Det vanliga med sån kommunikation är den som får höra det känner sig arg och anklagad och går till ”motattack”, alternativt hittar sätt att komma undan från situationen. Giraffspråket säger att vi istället kan tänka på att strukturera det i fyra delar i dessa lägen:
1) Konkret observation. Till exempel skulle man kunna säga ”När jag kom hem idag så stod dina skor mitt på hallgolvet”. Detta är konkret och går liksom inte att det blir en diskussion kring.
2) Känsla. Man kan till exempel säga: ”Jag blev lite ledsen eftersom jag städade hallen igår”.
3) Behov. Till exempel: ”Jag behöver att vi delar på städjobbet här hemma”.
4) Önskemål. Till exempel: ”Kan jag be dig att du ställer in skorna i skostället framöver”
Det här är fyra punkter som är lätta att komma ihåg, och jag kan faktiskt lova att den som tänker på detta kommer att uppleva mindre konflikter i sitt liv. /Detkänsligabarnet.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Att ge empati när man lyssnar. ”Här avråds att blockera empatin genom t ex råd, analyser, bedömningar, prata om sig själv, ge sympati. Kärnan i att ge empati handlar om att släppa sig själv, sina egna bedömningar och se verkligheten från den andres ögon, för att säkerställa empatin.” Nonviolent communication.

VECKANS FUNDERING:
I don’t mean to interrupt people. I just randomly remember things and get really excited.” …Om du avbryter så har du inte lyssnat aktivt. Lyssna först klart och ha sedan en tankepaus om det kommer mera! Sedan kan du svara på det du just lyssnat på. Byt inte till att prata om dig själv, även om det är inom ämnet. Känn av stämningen och vänta på dig tur. Kommer du på saker som du vill säga under tiden får du; antingen tiga, försöka komma ihåg det till sedan eller ha penna och papper framför dig.

VECKANS MOTTO:
Istället för att leta efter fel och brister hos folk. Se deras bra egenskaper och ta tillvara på det som är positivt.

VECKANS TANKE:
It’s me, hi, I’m the problem, it’s me. It’s me, hi, everybody agrees.

Dagens låt: Taylor Swift – Anti-Hero

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.