Brownie cupcakes

brownies
Antal portioner: 12

200 g hasselnötter
175 g smör
1.5 dl strösocker
1.5 dl ljust muscovadosocker
1.4 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk kvalitetschoklad, 70 %

Till servering
3 dl vispgrädde
2 dl färska hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta hasselnötterna gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
3. Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
4. Rör ner kakao, sirap och salt.
5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
6. Placera ut formar i en muffins-plåt och fyll dem 2/3 med smet.
7. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.

Sidan 105 i One more slice av Leila Lindholm.
https://www.recept.nu/1.293616/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/leilas_brownie_cupcakes

Jag gjorde, som vanligt, inte riktigt som i receptet…
Jag tog hackade valnötter i mina och hackad ljus choklad och mörkt muscovadosocker. Jag hade dem snarare 20-25 minuter i ugnen. Gott blev det i alla fall! De är såklart smarriga även utan grädde och bär. Men de är nog ännu bättre med. Jag ska testa med hallon-kesella på tror jag!
19/7 Nu har jag gjort dem igen, denna gången som receptet 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar till Nilla Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.